Det er like sårende å høre at du er for tynn, som å høre at du er for tykk….

 Fikk mail tidligere idag om jeg ikke kunne legge ut ett innlegg som jeg skrev tidligere i år. 

 

…..Det er like sårende å høre at du er for tynn, som å høre at du er for tykk..Slike innleggene som går om å om og om igjen. Men samtidig man kan aldri få for lite av dem! Dette innlegget skrev jeg for litt over 2 måneder siden, men har ikke følt for å poste det. Men nå er det så utrolig mye forkus om akkurat kropper. Om du er for tynn eller for tykk. Noe som har blusset veldig opp i det siste er tynne folk!  Da det kom fikk jeg nesten litt sånn ” Jess, Endelig settes fokus litt over på “den andre siden”  men blir liksom på en måte feil og skulle si det også. 

 

 

Jeg kjenner jeg blir lei meg når venner og bekjente poster ut blider som disse på facebook, det finne så mange stygge og grusome versjoner av dem. 

Altså er vi tynn bare dritt ? nada…Ingenting ?

 

og for ikke å snakke om kommentarer som folk faktisk sier. Jeg kan ikke telle på fingrene mine lenger på hvor mange ekle og teite kommentarer jeg har fått. Det er alt fra – 

Herregud, du ser jo ut som du skal knekke. Setter man seg på fanget ditt så knekker man vell deg. Spiser du noe? du er så tynn. Man tørr jo nesten ikke å ta i deg siden du er så tynn. osv listen er LANG!  Altså, Jeg hadde ALDRI…ALDRI i hele mitt liv kunnet gått bort til en overvektig person og sagt noe stygt rett i annsiktet på dem. Hvor ble det av Likeverdighet ?

 

Har en ”historie” fra da jeg gikk på ungdomsskolen. Tar den korte versjonen av den. 

 

En dag så lå det en legetime i posten til meg. hvorfor det? jeg hadde ikke noe der å gjøre,hadde heller ikke fikset time ikke min mamma heller. Var ikke syk, trengte heller ikke å sjekke noe. Så kom den dagen, Dro på skolen, så gikk jeg ned til legen. Der hun fortalte meg at Lærinnen min hadde fikset en time fordi hun var bekymret for meg. Altså Har hun lov til det? Tårene bare fosset ut, jeg har aldri vært så sur og sjokkert over at et menneske kan gjøre noe slikt. Da jeg kom opp på skolen igjen, der satt hun inne på klasserommet og latet som absolutt ingenting. spurte meg hvordan jeg hadde det osv.

 

Det er så forferdelig feil å si at tynne jenter er stygge. Alle mennesker er like fine uansett hvordan kroppsfasong de har. Desverre så er det uansett slikt nå at det finnes folk som må klage og være ekle. Det er like ille for dem med litt ekstra som oss – Selvmordstanker, dårlig selvtillitt, spiseforstyrrelse ja og alt annet. Noen sliter med det å legge på seg , og andre ikke. Slik er bare det, men man har uansett IKKE noen rett til og skulle henge ut noen av partene.  Istedet for å rippe ned på hverandre , kan man heller ikke støtte hverandre ? Droppe å legge ut slike dumme bilder på facebook og slikt.

Lyst til og legge med noe som jeg leste på en blogg tidligere

I mine øyne føles det nesten som om jenter som er tynne skal føle seg mindre verdt for at de som er feite/lubbne/overvektige skal føle seg bra! Det er min mening og det jeg føler akkurat nå rundt alt dette “former er best” snakket som jeg ser så mye av.

Noe jeg også har lagt merke til er at kvinner som forteller om overvekts problemer og hvor glad de er i kroppen sin blir hyllet og får masse positive kommentarer om hvor flotte de er. Jeg mener ikke at det er noe negativt i det i det hele tatt! Det er flott synes jeg! Bra at folk støtter opp hjelper folk og vedlikehode den selvtilliten istede for å rakke ned og kansje ødelegge noe så bra..for det at mennesker har selvtillit er ingenting annet enn bra. Det finnes i grunn ikke noe bedre enn å ha selvtilit.

 

Men med en gang ei som er tynn skriver om evt problemer men at de er gla i kroppen sin og har god selvtillit..da får de masse negative kommentarer om hvor syk de ser ut eller hvor stygge de er. Wtf ? Til alle dere som elsker kurvene deres. La oss tynne elske “beina” våre som dere så fint kaller dem…..  

 

Everything has its beauty but not everyone sees it !

27 kommentarer
  1. Jeg er helt enig med deg. Alle er like vakre. Det er ingen som burde settes i bås over å være tynn eller tykk. Ingen burde bli sett ned på heller uansett hvordan de ser ut! <3

  2. Jeg har ekstremt mye former og skulle gjort mye for å være tynn, men jeg orker egentlig ikke å tenke så mye på slikt – jeg personlig bryr meg ikke om andre sin kropp- den er som den er. Og vil bare si at jeg skjønner virkelig ikke hva vennene dine mener om at denne “perioden” din var så ille, jeg hadde en venninne som hadde tidenes fjortisperiode, altså sånn som folk er når de skal kødde seg max liksom, hehe nok om det. Men pga dette overfokuset på at det er stygt å være tynn (når ALLE egentlig vil være det) gjør at feks jeg er redd for å snakke med bestevennina mi om kropp. Hun er tynn og ser kjempebra ut, så når jeg sier at noe hadde vært feks veldig fint på henne fordi hun er tynn og flott, da passer jeg alltid på å understreke at det er positivt ment og at hun er kjempefin, FORDI alle tynne sier jo nå til dags at det sårer. Jeg er helt sikker på at hun ikke blir såret av det da

  3. Jeg har selv fått slengt i tryne utallige ganger at jeg er for tynn, og blablabla, men jeg er bare naturlig tynn. Jeg har alltid vært det. Jeg har faktisk store problemer med selvtilliten min fordi andre kommenterer det hele tiden. Jeg spiser gjerne mye mer enn mange av venninnene mine, og har absolutt ikke noe problem med mat. Likevel får jeg ofte kommentarer som “Det ser ikke ut som du spiser så mye”, “Det ser jo ikke ut som du spiser”. Jeg har til og med fått kommentarer som “Er det ikke vanskelig å finne klær som passer? Du er jo så tynn”. Og, ja, bildene som sier at “bein er for hunder” og “when did this *bilde av en tynn jente* become hotter than this *bilde av jente med former*”-bilder sårer. De sårer faktisk veldig! Folk må slutte å rakke ned på andre, uansett! Alle er vakre på sin måte.

  4. Jeg er ganske tynn og har alltid fått høre at jeg må legge på meg forakt det er ikke fint å være tynn. Har alltid fått det mat meg om noen skulle ha prøvd å såre meg. Selv om jeg kanskje ikke viser det så blir jeg ganske lei meg av det, og det gjør ganske vondt når folk snakker til meg på den måten. Syns det er dårlig at andre skal snakke og kritiserere andre før kroppen deres, alle er pen på sin måte og har den kroppen de har. Det er min mening 🙂

  5. Er helt enig med deg! det sårer akkurat like mye 😮
   Hvis en overvektig person kaller enn undervektig person tynn, så er det greit.. men om en undervektig person kaller en overvektig person kjukk så er det verdens undergang og alle klikker i vinkel!

  6. Du har skrevet kjempebra, og jeg kan ikke engang forestille meg hvordan du må ha hatt det! Alle er vakre på sin måte og det er så rart hvordan folk i dag blir påvirket og lager tanker om hvordan man skal se ut. Helt utrolig urettferdig!

  7. Jeg selv er jente å overvektig, men synes det er veldig bra at slikt er mer i fokus, ikke bare de overvektige det handler om. Men samt å se fra dem som er tynne, deres side. kanskje noen flere så burde lese det. se litt hvordan det er fra deres side,og ikke bare fra dem som har litt for mye.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg