På tide og rydde opp i sminkevesken ?

Her kommer noen nyttige tips på når du skal bytte ut dine skjønnhetsprodukter. Mange vet faktisk ikke at sminke og  andre skjønnhetsprodukter faktisk har dato!  Vært innom flere bloggere som har fortalt om sminke som lukter stygt og andre skjønnhetsprodukter, da jeg har spurt dem om når det ble kjøpt da har dem svart 1 år eller 2 år siden! Iiiik…

Hvordan kan man se dato på sminken sin. Jo, som regel der hvor det står skrift og innhold osv om det produktet så bruker det og stå en liten boks eller noe med et nummer inni seg. Det er alt fra 3,6 ,12,24.  Men husk det er alltid forskjell fra hvordan merker det er og slikt, så alltid sjekke holdbarheten. 
Det er da veldig viktig og ikke ha produkter som er gått ut av dato da man kan få forferdelige utbrudd av det. Som da er alt fra hudirritasjoner, og hovene øyner.  

Tørre produkter som Pudder, øyenskygge og rouger varer lenger, Da det er tørt og trekker ikke til seg bakrerier på samme måte som våte produkter. Hud og krem produkter har som regel ikke veldig leng holdbardato på seg, da fordi de inneholder aktive stoffer som helt enkelt blir gammelt, og ikke virker lenge. Er da ca 6 mnder på dem.

 

 

Photobucket Foundation: En foundation varer ca et år om du holder den kjølig og ganske mørkt. En gammel foundation kan forårsake hovne øyne, utslett og hudirritasjoner i ansiktet.

Photobucket Øyenskygge: En skygge har nesten evig liv om du unngå å bruke fingrene og rengjør den regelmessig. Husk å være nøye med og lukke lokket på øyenskygge. Og som med alle sminkekoster vær nøye med å holde dem rene. Får du problemer med øynene etter at du har brukt øyeskygger kan være fordi du har brukt fingrene i øyenskyggen, Da er det egentlig lurt og bare kaste hele øyenskyggen!

Photobucket Mascara: En mascara bør byttes hver tredje måned, men på produktet så står det vanligvis 6 måneder. En gammel maskara kan gi deg øyeinfeksjoner. Og for all del IKKE del mascaraen din med andre. Man skal altså ikke pumpe børste opp og ned i tuben, da blir mascaraen fortere tørr. Og Får du øyeinfeksjon så MÅ du kjøpe en ny.  Da det ligger bakterier der, og føre det til et øye som er friskt da blir man smittet!

Photobucket Leppestift: En leppestift varer ca 1 år hvis du bruker den direkte på leppene. Du bør alltid tørke leppestift etter bruk, dette for å unngå bakterier som kommer på. Det kan vare litt lenger hvis du bruker en leppe pensel. Og samme her som med andre pensler Ikke glem å vaske den regelmessig. Og MÅ ikke brukes hvis du har munnsår.

Photobucket Neglelakk: En neglelakk kan vare til ett år til to år ifølge skjønnhetsider, eller til den da blir seig. Da kaster du den!

Mange av dere vet nok av dette fra før av, men det er ikke alle som gjør det.
Er dere nøye med og skifte ut sminken?

35 kommentarer

Siste innlegg