Dårlig selvtillit..

Jeg har alltid hatt dårlig selvtillit. Det siden jeg gikk på barneskolen, Det er nesten ingen som tror meg når dette blir tatt opp. Jeg får ofte slengt i ansiktet: du Martine som er så søt og pen.Det er umulig at du sliter med det. du er så nydelig. kanskje noen av dere mener nå lyver jeg ,andre kjenner seg kanskje igjen. Skulle jeg sagt alt jeg misliker ved meg selv,da hadde det blitt et ganske langt innlegg.føler da heller ikke for og ta en slik liste for det er dumt. Det er så mye som er blitt sakt om meg, ting som folk har sakt til min mamma ,som hun da har kommet selv å sakt til meg. Det er jo helt på tryne hvordan folk kan tro om andre når dem ikke vet det.

Jeg har fått slengt i meg helt siden jeg var 13-14 år at jeg må jo ha spiseforstyrrelse. jeg er jo så tynn! Det har også kommet folk bort til meg og sakt: herregud du er så tynn, du er så pen. Jeg misunner deg for at du er det. Misunne noen for at dem er tynn ?jeg selv vet jo at jeg ikke har det,andre rundt meg som jeg kjenner og har nær meg vet det. altså selvtilliten blir jo ikke bedre da. Folk har til og med gått så langt med å fikset en legetime til meg uten at jeg viste det. for og ta det kort.

 en dag så lå det en legetime i posten til meg. hvorfor det? jeg hadde ikke noe der å gjøre,hadde heller ikke fikset time. Så kom den dagen,jeg gikk ned til legen.der hun fortalte meg at Lærinnen min hadde fikset en time fordi hun var bekymret for meg. Har hun lov til det? Nei. Tårene bare fosset ut, jeg har aldri vært så sur da jeg kom opp på skolen igjen.der satt hun inne på klasserommet og latet som absolutt ingenting. spurte meg hvordan jeg hadde det.

 Altså der går jeg og sier til folk som spør meg om jeg har det,nei jeg har det ikke.Det er noe som heter gener! Hvorfor kan ikke folk tenke på at det finnes andre grunner. Når man vet en person har dårlig selvtillit, da skal man jo ikke gjøre den hundre ganger verre.Jeg sliter ikke så mye med det nå.Nå tørr jeg og gå med nesten hva jeg vil og føle meg bra. før så ville jeg bare ha holdt meg inne. trodde alle tenkte teit om meg. Kanskje det er en liten grunn for at folk blogger. hvor godt er det ikke når noen sier at du er utrolig pen? , man legger jo ikke ut de verste morgenbildene av seg. eller de dagene du har en utrolig dårlig dag i bilder. Alle vi er bekymret for hva andre mener om oss og redd for å ikke være bra nok, ikke se bra nok ut og ikke bli likt av noen og at vi skal bli ensom. Men man vil jo ikke vise at man er noen man ikke er. Det som vil hjelpe at du får bedre selvfølelse og selvtillit hvis du jobber med å ha en mer positiv tanke med deg selv og erstatter de negative tankene dine med positive tanker. Den enkleste måten å jobbe med dette på, er å si positivt til deg selv og oppmuntre og deg selv regelmessig. det har jeg erfart selv.

13 kommentarer
  1. Huff…Det er ikke greit=( Takk for at du ville dele din historie.. Jeg ønsker deg en kjempe god dag i morgen!! God natt!=)

  2. Synes du er tøff som skriver dette på bloggen!
   – Og ja, som et svar på kommentaren du posta på bloggen min:
   I en sånn situasjon som du ga et eksempel på er det respektløst, jeg trodde det var noe mindre betydningsfullt. Og ja, angående Sortland og Myre: Det finns altfor mange hitkids :))

  3. Synes du er tøff som skriver dette på bloggen!
   – Og ja, som et svar på kommentaren du posta på bloggen min:
   I en sånn situasjon som du ga et eksempel på er det respektløst, jeg trodde det var noe mindre betydningsfullt. Og ja, angående Sortland og Myre: Det finns altfor mange shitkids :))

  4. Du har helt rett i det du sier, og du vet like godt som meg at vi begge kjenner til den situasjonen litt for godt. Det er så vondt når noen alltid kommer med kommentarer om utseende vårt, som vi tolker som negative! Folk kan gjerne si at vi er så tynne, og mene det på en bra måte, at de er “misunnelige”, men det blir like vel alltid tatt opp ille i våre øyne, fordi vi vet hva vi sliter med, og som regel så vet disse personene som sier disse tingene det og. Blir så dritt lei, så er evig glad jeg endelig har begynt å legge på meg nå!
   Men du skal uansett vite at jeg er kjempe stolt av deg, og at du har hatt en så utrolig stor framgang i løpet av årene, og du er virkelig ei sterk jente!
   Veldig glad i deg, kusina mi <3

  5. først så må jeg si at jeg syns du er veldig pen. men jeg forstår deg likevel.
   en lærer har jo ikke lov til slik, folk er faktisk naturlig tynne også! og for noen er dette et problem også. tror det er lett for oss jenter i dag og slite med dårlig selvtillit også, men mye av det er av grunn til hva voksne mennesker gjør og sier faktisk.
   i sjuende-klasse fikk jeg beskjed om at jeg var feit, av helsesøster. Jeg måtte trene mer, og slutte å spise godteri. Det verste var at jeg spiste aldri godteri, og brus drakk jeg bare i helgene, og jeg var et barn. det resulterte i at jeg nesten fikk spiseforstyrrelse. Dvs, jeg slutta å spise, men det var noen som tok tak i det raskt nok .. utrolig hva et par ord fra voksne mennesker faktisk har å si!
   ha troen på deg selv, opp med haka, hvis alle syns du er nydelig så kan du jo ikke være så verst? 😉 tenk på det;) ha en fin dag 😉

  6. Jeg vet akkurat hvordan du har det. sliter heller ikke så mye med det nå. bra at det også går bra med deg nå.

  7. Du er utrolig pen det er du! og jeg skjønner at bare når noen sier det til deg så hjelper det
   ikke så mye når man selv ikke føler seg pen. jeg slet kjempemye med det før. husker jeg hadde de dagene jeg ikke klarte å gå ut. jeg så helt normal ut. hadde på meg det som jag hadde hatt flere ganger og fått høre jeg var pen med det. men det kom andre ganger det jeg følte meg så stygg med det.
   selvtillit er noe gruomt å slite med. og det er utrolig bra at du ikke sliter så med det nå.

  8. Toyni: En lærer har slettes ikke lov til det! og det brude jo hun vite.

   Er like ille for oss som er er tynne og for dem som er overvektig. vi sliter med det samme. uheldigvis så er det dem som er overvektig som får slengt ting til seg mest. er skummelt med hva ord kan gjøre med et menneske.

   Må kanskje bare bli bedre til å ta fine kommentarer til meg 🙂

  9. huff,har det akkurat slikt som toyni.
   og som du sier, er like ille for oss som er etpar kg for mye. og uheldigvis så får vi mer
   stygge ting mot oss.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg